Välkommen till studien Internetförmedlad samspelsbehandling (iPCIT) för föräldrar till barn 2-7 år med trots och utagerande!
Att vara förälder till ett barn som ofta trotsar och bråkar är utmanande. Karolinska Institutet undersöker i samarbete med Prima Vård om internetförmedlad samspelsbehandling kan vara hjälpsamt vid allvarligare beteendeproblem hos små barn. Behandlingen ger dig som förälder tydlig och konkret vägledning i att bemöta ditt barn för att förbättra relationen och minska konflikter.
Studien genomförs av Karolinska Institutet i samarbete med Prima Vård. Du kan bo var som helst i Sverige för att delta. Deltagandet är helt frivilligt. Du kan när som helst avbryta anmälan och deltagande i studien utan att förklara varför. Det påverkar inte din eller ditt barns möjlighet att få vård i övrigt.
För att anmäla sig till studien behöver du vara vårdnadshavare till ett barn som är 2-7 år som har utagerande beteende och trots.
Behandling pågår under 10 veckor. Varje vecka öppnas en internetmodul med texter, filmklipp och övningar för att du som föräldrar ska få lära sig speciella föräldrafärdigheter. Varannan vecka har man ett videosamtal (totalt 5 videosamtal) med en psykolog där barn och förälder är med. Föräldern leker och samspelar med sitt barn på ett speciellt sätt som man får lära sig i behandlingen och psykologen ger råd och stöd direkt i stunden som föräldern hör i en hörlur.
Hela behandlingen är alltså digital. Du behöver ha tillgång till dator och hörlurar (trådlösa eller med sladd till telefon).
Intresseanmälan tar cirka 10–15 minuter att fylla i och består av 4 steg:
Steg 1: Du identifierar dig med BankID.
Steg 2: Du får läsa mer information om studien och därefter samtycka till den.
Steg 3: Du får besvara frågor om ditt barns mående och beteenden, samt om ditt mående och dina föräldrastrategier.
Steg 4: Du får fylla i kontaktuppgifter till dig själv och barnets eventuella andra vårdnadshavare.
Kontakt
Om du har frågor eller funderingar om studien är du varmt välkommen att kontakta studiekoordinator Jenny Görling (jenny.gorling@ki.se eller 08 524 832 81). Ansvarig forskare är Marianne Bonnert (marianne.bonnert@ki.se).